Blefri inden vuggestuestart?

Var jeg blevet spurgt for bare en uge siden om Liv blev blefri inden vuggestuestart havde svaret været nej. På ingen som helst måde. Men så overraskede den unge dame os…

Blefri med hjælp fra potten!?

Vi købte en potte til Liv da hun var ganske lille. Jeg havde hørt at når børn bruger stofbleer så er der en god chance for at de også bliver tidligt renlige. Jeg tænkte at potten kunne være et tilbud der kunne hjælpe hende til at blive blefri.

Hun brugte da også potten. Mest som hat. Men også som dukkeseng. Eller som en stol. Og som en skammel hvis hun skulle nå noget… Vi fandt mange interessante ting i potten. Bare ikke tis og lort…

Blefri? Potten er løsningen

Sidste sommer fik vi bogen om Den Lille prinsesse der skulle lære at bruge potte og gentog mantraet “Potten er løsningen” i en uendelighed.

Verdens sjoveste prinsesse kan altså godt tisse på potte.

Vi var på biblioteket og låne “Jeppes potte” og andre inspirerende bøger. Men stadig viste Liv ingen interesse for at bruge potten. Der var umiddelbart lang vej til en blefri tumling.

Blefri og med bar numse…

… var der til gengæld rigeligt af. Især på de lune dage sidste sommer. I haven fungerede det sådan set fint nok. Tror græsplænen var ret taknemlig for de hyppige små vand ladninger.

Indenfor var det lidt mere udfordrende… Det resulterede nemlig i meget tisseri på gulvene og sidenhen nye gulvtæpper. Så masser af blefri tid men betstemt ikke et renlig barn.

Far kan gøre barnet blefri!

Så overtog Johannes titlen som hjemmegående og efter et par dage var han sikker på at den nød var knækket. To gange havde han nået at sætte hende på potten når han så at hun begyndte at presse.

Far var triumferende. Mor var… Glad for at ungen muligvis snart var blefri. Lettere skuffet over at det hun ikke selv havde formået på femten måneder havde far klaret på et par dage.

Siden da er der ikke landet så meget som en dråbe tis eller en enkelt lille pølle i den potte.

Toiletbrædtet

For en lille måned siden skulle jeg bestille myggenet og regnslag til vores klapvogn. Ved den lejlighed kiggede jeg også efter sådan et toiletbrædt til små børn. Jeg havde ikke de store forhåbninger om at det kunne gøre hende blefri. Men det var da et forsøg værd.

Det famøse toiletbrædt der for knap 70 kr gav os en blefri datter.

Det ankom med posten. Liv var mest fascineret af de to zebraer der dekorede det grå stykke plastik. Det fik en fornem plads ved siden af toilettet og mere blev der ikke gjort ud af den sag.

Lige indtil

I søndags. Endnu engang nægtede Liv at få ble på. “Bar numfe på” lød det beskedne ønske. Eftersom vi for ganske nylig havde fået et nyt gulvtæppe var jeg ikke super interesseret i mere indendørs tisseri.

Ok du må godt have bar numse men du skal huske at gå ud på toilettet hvis du skal tisse.

Og det gjorde hun så. Uden brok satte hun sig på det dertil indkøbte toiletbrædt og tissede. Og hun gjorde det igen og igen. Et enkelt uheld var alt hvad vi havde den dag. Og det gik mest udover min fars strømpe.

Jeg havde egentlig været tilfreds nok hvis hun bare havde løbet ud og havde strintet på badeværelsesgulvet. Det er rimelig nemt at gøre rent. Men af uransagelige årsager var hun pludselig klar til at være blefri.

Stadig blefri?

Jep. Ihvertfald det meste af tiden. Vi har haft ganske få uheld og det har mest været når hun har været optaget af leg eller har grinet til hun tisse de i bukserne.

Hun har ble på når hun sover og de første par dage havde hun også ble på når vi kørte bil. Men under heftige protester.

Hun har tisset på toilet hjemme hos farmor (og en enkelt gang på gulvet). Og idag imponerede hun sine fremtidige pædagoger under dagens besøg i hendes kommende vuggestue, ved selv at bede om at komme på toilettet og derefter rent faktisk også at tisse på de meget spændende små toiletter.

Hendes bodystockinger er pakket væk. De sidste stofbleer er vasket og skal sælges eller pakkes ned. Blehylden er næsten tom. Der er kun en stak papirsbleer til natten og en pose svømmebleer tilbage. Der er købt stakkevis af underbukser og der er undertrøjer på vej i posten.

Det noget tomme puslebord.
Stakkevis af underbukser indkøbt af mor og mormor

En ny epoke med en blefri pige er startet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen