Test af filterkande fra bwt

[sponsoreret indlæg]

Siden starten af marts har vi herhjemme testet produkter fra bwt – en filterkande der blandt andet fjerner kalken fra postevandet og to smarte drikkedunke.

Hvad er en filterkande fra bwt?

Inden vi modtog produkterne fra bwt havde jeg læst lidt om den filterkande vi skulle teste. Et enkelt filter kan rense 120 liter og på et display i låget kan man følge med i hvor meget man har brugt. Bwt anbefaler dog at man skifter filteret efter fire uger. Min første tanke var hvordan i alverden vi skulle kunne drikke 120 liter vand herhjemme på fire uger. Johannes drikker stort set kun kaffe. Liv drikker kun en smule vand og jeg drikker heller ikke nok vand.


Med ekstra magnesium tak

Jeg læste videre om produktet og erfarede at det også giver rigtig god mening at anvende det filtrede vand i vores husholdningsapperater. På den måde slipper man for at skulle bruge miljøskadende afkalkningsprodukter og det forlænger apperaternes levetid. Okay hvis man også kan bruge vandet fra filterkanden til kaffe så burde det måske være muligt for os at få brugt filteret op inden det udløber!

Filterkanden fjerner også stoffer som bly, klor og kobber fra postevandet og tilfører magnesium. Jeg blev lidt nysgerrig på hvad det tilført magnesium skulle gøre godt for og søgte lidt på nettet. Min mor har på et tidspunkt taget et tilskud af magnesium fordi det skulle hjælpe mod uro i benene. Det hjalp. Men det var også nogenlunde den viden jeg havde om magnesium.

Efter at have læst på flere hjemmesider gik det op for mig at magnesium er et af de vigtigste mineraler i vores krop. Magnesium kan hjælpe på alt fra forstoppelse og sukkertrang til hovedpine og søvnproblemer. Det findes naturligt i eksempelvis havregryn, kikærter og mørk chokolade (endnu en god grund til at spise chokolade).

Og så tilføres det altså også drikkevandet når man bruger filterkanden fra bwt. Og bare rolig du kan sagtens drikke løs. Det skulle ikke være muligt for almindelige raske mennesker at få en overdosis af magnesium. Og får du for meget tisser du det bare ud!

Førstehåndsindtryk af filterkande og drikkedunke

Liv hjalp mig med at åbne den store pakke fra bwt. De fleste med mindre børn ved at gavepapir, papkasser og at åbne pakker er noget af det bedste. Den her papkasse var ingen undtagelse. Med begejstring i stemmen og højt engagement flåede hun i tape og pap.

Alle de lækre produkter fra bwt er taget i brug for første gang.

Da pakken var åbnet fandt hun hurtigt frem til den drikkedunk der var tiltænkt hende. “Pige” sagde hun og pegede på motivet på flasken. Jo det var kærlighed ved første blik. Herefter fulgte ord som “min, åbn og vand” så for at bevare det gode humør måtte jeg hellere følge Kommandusen anbefalinger.

Herefter kunne jeg i ro og mag åbne min del af pakken, læse vejledningen og klargøre kanden. Det hele var rimelig simpelt at gå til og de fem minutter filteret skulle ligge i blød brugte jeg på at finde en økologisk citron frem og skære i passende skiver så den kunne komme i min drikkedunk.

Produkterne virker til at være af god kvalitet og en vigtig pointe herhjemme er at de (bortset fra kandens låg) kan komme i opvaskemaskinen. Lågene på drikkedunkene sidder godt fast så ingen lækager når man har dem med i trænings- eller pusletasken. Og så er jeg vild med det lille filter i toppen af min flaske som gør at man kan smide et par citroner eller en gren mynte i flasken uden at få det i munden når man drikker.

Fri for kalk

Vi har virkelig hårdt vand og det ses tydeligt på vores husholdningsapperater og når vi vasker bleer. Jeg har flere gange overvejet om vi skulle have et blødgøringsanlæg men jeg kan simpelthen ikke finde plads til det i vores lille hus. Så jeg blev rigtig glad da vi fik muligheden for at teste den smarte filterkande fra bwt.

Jeg afkalkede vores kaffemaskine og elkedel den første dag vi havde kanden (forhåbentlig for sidste gang) for at se om det gjorde en forskel i opbygningen af kalk.

Nu her tre uger senere er der ikke skyggen af kalk i hverken elkedel eller kaffemaskine. Måske det bare er et tilfælde men jeg synes faktisk at kaffen smager af mere. Okay kaffemaskinen trængte virkelig også til at blive afkalket. Det kan selvfølgelig også have haft en betydning. Johannes troede jeg havde købt en ny god kaffe. Han syntes også at den smagte bedre end det plejede.

Om det er det velsmagende mineralvand eller den kalkfri kaffemaskine der har indflydelse på kaffens smag ved jeg ikke. Sammenholdt med at jeg nu ikke længere behøver at afkalke kaffemaskinen og elkedlen betyder det at den nye filterkande har fået en fast plads på køkkenbordet.

Filterkanden på sin faste plads på køkkenbordet.

Mere vand

Jeg havde en forhåbning om at den nye filterkande og drikkedunk ville hjælpe mig med at huske at drikke mere vand i løbet af dagen. Det har det sådan set også men på en anden måde end jeg havde forestillet mig.

Det er rigtig lækkert at have et par citronskiver i min drikkedunk men det er faktisk filterkanden på køkkenbordet der får min til at drikke mere.

Som en konstant reminder står den der på køkkenbordet og hvisker: drik vand – drik vand!

Så jeg drikker vand når jeg står og laver morgenmad, når jeg laver min madpakke, sætter i opvaskemaskinen, laver aftensmad. Ja ofte når jeg bare går igennem køkkenet og får øje på kanden mærker jeg at jeg rent faktisk er tørstig.

Filterkanden har dimensioner så den passer i lågen i vores køleskab. Men altså vi har et lillebitte køleskab med kun en ordentlig hylde i lågen. Den er som regel fyldt op af mælk, yoghurt mm. Og det er faktisk ikke så skidt igen. For det der stuetempereret vand er sådan set meget nemmere at drikke end køleskabskoldt vand og man får ikke den der tunge, kolde fornemmelse i maven når man tømmer et stort glas vand.

Flasken med det bløde filtrerende vand kommer også med på løbeture.

Hos momstertest kan du snart læse tre forskellige anmeldelser af den smarte filterkande fra bwt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen