På eventyrfabrikken med vennerne

Idag har vi været i eventyrfabrikken megacenter med to af Livs venner fra legegruppen. Jeg havde mine fordomme om de der indendørs legepladsen men jeg må sige at jeg blev positivt overrasket.

Vennerne fra legegruppe

Da Liv bliver hjemmepasset af sin far er vores faste legegruppe en meget høj prioritet. Vi har har gået der siden jeg var på barsel og nu kommer Liv og Johannes der hver uge. Det er en fast ugedag og det er en familie lige i nærheden der lægger hus til.

Sådan en lille privat legegruppe synes vi er rigtig vigtig når vi nu har valgt at Liv bliver hjemmepasset. Det er de samme børn der kommer der hver uge. Det er trygt og samtidig lærer Liv at knytte venskaber. Hun er rigtig tryg ved og glad for både børn og voksne i legegruppen. Og både Johannes og jeg kan også rigtig godt lide de andre familier.

På eventyrfabrikken med to af vennerne

I dag var vi så for første gang på eventyrfabrikken der ligger lige fem minutters kørsel herfra. Vi er så heldige at vi låner min mors bil lige nu. Hun er desværre indlagt for tiden men det er “bare” med almindelige bivirkninger af den medicin hun får i forbindelse med sin sygdom.

Vi havde lavet en aftale med et søskendepar fra legegruppen om at tage derhen sammen.

Vi mødes klokken 10 da de åbnede og vi var bestemt ikke de eneste der havde fået den idé. Lige da jeg så hvor mange mennesker der stod og ventede tænkte jeg at det nok ville blive forfærdelig proppet derinde.

I indgangen stod der to mennesker klædt ud som elefanter. Jeg vil tro at det er en slags maskotter for eventyrfabrikken. Liv var vild med dem. Det var faktisk mig der blev utålmodig og hev hende og Johannes med helt ind. De kunne nok være blevet stående og snakke med elefanterne i timevis.

Eventyrfabrikken
Liv hilser på den ene elefant i indgangen

Og mine bekymringer blev gjort til skamme. Stedet er kæmpe stort og man lagde faktisk slet ikke mærke til at der var mange mennesker.

Kort efter ankom vores venner og vi udforskede stedet sammen. De havde nemlig heller ikke været der før.

Eventyrfabrikken – hvad er det så

Jo eventyrfabrikken er et kæmpe indendørs legeland. Det største i Skandinavien ifølge dem selv. Der er klatre- og kravlebaner. Et utal af forskellige rutchebaner. Svævebaner. Boldbassiner. Trampoliner. Karruseller og meget mere.

Eventyrfabrikken
Til hest i den lille karrusel i babyhjørnet
Eventyrfabrikken
Trampolinen var et kæmpe hit. Nok min favorit.

Der er udfordringer til alle aldersgrupper. Jeg havde været lidt nervøs for at man ikke fik nok for pengene når man kom der med så små børn. Men alle havde en fest der. Inklusiv de voksne! Ikke alene er det sjovt. Man får sgu også varmen af det. Måske det kan tælle som en slags Workout…

Eventyrfabrikken
Johannes er højt til vejrs med en af Livs venner

Frokost

Da vi havde leget halvanden times tid var vi alle tørstige. Og de voksne også temmelig trætte. Vi købte nogle juice og lidt pomfritter til deling.

De har et rimelig pænt udvalg af mad og jeg synes egentlig også at priserne er rimelige. Fx koster en burgermenu med pomfritter og drikkevarer 79 kr og en børnemenu kan man få til 49 kr.

Man må så ikke have mad med selv men til de priser kan de fleste være med.

Rimelige priser

Indgangen var faktisk også ganske rimelig. Vi betalte 70 kr for Liv og man kan være der i lige så lang tid som man vil. Voksne er gratis og børn over to år koster 150 kr.

Da Liv stadig er lille og stadig sover middagslur var det også begrænset hvor længe vi kunne være der så synes faktisk det er helt rimeligt at der er billigere for børn under to år. Børn under et år er endda gratis!

Liv var også helt færdig da det var tid til at vi skulle hjem. Hun faldt i søvn i bilen og vågnede hverken da vi bar hende ind fra bilen, da hun fik ren ble på eller blev puttet i barnevognen. Imponerende!

Der er flere forskellige oplevelser man kan tilkøbe. Blandt andet noget laserjungle og adventurecinema. Det prøvede vi dog ikke. Men vi betalte en 10’er for at køre lidt rundt i en lille bil på en lille bilbane. Stor succes!

Karrusel og radiobiler var inkluderet i prisen og det prøvede vi også.

Mine fordomme gjort til skamme

Som jeg nævnte indledningsvist havde jeg nogle fordomme om de der store indendørs legepladser før vores besøg på eventyrfabrikken.

Jeg havde forestillet mig at børn løb rundt hujende og skrigende uden at tage hensyn til andre mens deres forældre sad med næsen begravet i deres mobiltelefon. Men jeg så rigtig mange familier der hyggede sig og legede sammen. Forældre der kravlede og rutsjede med deres børn. Og som morede sig mindst lige så meget.

Bevares der var da enkelte forældre der sad og hæklede eller arbejdede (formoder jeg) ved deres computer men jeg oplevede kun søde og hensynsfulde børn. Der er forresten gratis wifi!

En lille særlig oplevelse i eventyrfabrikken

Liv var for lille til selv at køre i den store karrusel men to fædre tilbød at hun kunne køre sammen med deres store børn. Den unge mand der styrede karrusellen gav grønt lys for det.

Den store pige sagde med stolthed i stemmen: “Jeg er god til at passe på babyer” da vi spændte Liv fast i selen ved siden af hende. Tror ikke Liv fangede at det var hende der var babyen…

Liv kiggede betaget på de andre børn under hele turen og tog det med at dreje rundt på det lille ret MEGET seriøst!

Synes faktisk at personalet derude er rimelig large med hvad Liv måtte selvom hun kun er halvandet. Selvfølgelig prøvede hun kun ting der var forsvarligt!

Min samlede vurdering

Alt i alt synes jeg det har været en super formiddag på eventyrfabrikken! Vi har alle moret os.

Priserne for både indgang og mad er rimelige. Jeg synes faktisk man får ret meget for pengene!! Der er pænt og rent og der var kun ganske få ting der ikke virkede. Sikkerheden er også god. Jeg så ingen steder hvor man kunne falde ned og der var masser af skilte med anvisninger til sikker og hensynsfuld leg.

Selvom der var mange mennesker på sådan en søndag mellem jul og nytår var der ikke overfyldt og der var heller ikke urimeligt lange køer i cafeen.

Og så var selskabet også skønt! Søde børn og voksne vi bar sammen med! Det var rart at vi var fire voksne til at holde styr på ungerne for det er et virkelig stort sted. Og så var det også rigtig rart at være der med nogle andre børn. Det kan altså anbefales at lave en legeaftale når man skal derhen!

Så det er bestemt ikke sidste gang at vi har været på eventyrfabrikken.

3 kommentarer til “På eventyrfabrikken med vennerne”

  1. Pingback: Farvel til 2018 og velkommen 2019 - Mit Liv Med Liv

  2. Pingback: Eventyrfabrikken - Skandinaviens største legeland - Momster Travel

  3. Pingback: Eventyrfabrikken - Skandinaviens største legeland - Momster Travel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen