Jeg starter på mandag

Åh hvor har jeg bare sagt det mange gange til mig selv (det sidste halve år). Det er selvfølgelig slankekur jeg taler om.

“Jeg ammer det væk” sagde jeg mens jeg gravid og uvidende skovlede indenbords.

Men sådan blev det ikke. Jeg vejer faktisk mere nu end jeg gjorde da vi lige var kommet hjem fra hospitalet. Ja, ja det var en lang og hård fødsel men det meste af vægttabet bestod nok af baby, fostervand, moderkage og en hel del vand i kroppen. Og siden har det langsomt sneget sig på. Kilo for kilo. Jeg var godt klar over det. Og jeg ville også rigtig gerne gøre noget ved det men jeg har bare ikke været motiveret. Når jeg efter en lang dag satte lagde mig i sofaen kunne jeg ikke komme på en eneste grund til ikke at forkæle mig selv med lidt søde sager.

Og nej jeg kan så afgjort ikke undskylde mig med at jeg tager på hvis jeg bare så meget som ser på en flødebolle. For jeg har kørt ind. Slik. Flæskesvær. Romkugler. Og de der store lækre iceblend fra Baresso der nærmest er et helt måltid i sig selv. Det er lige før at jeg tror der ville komme click-mix ud af min arm hvis jeg fik taget en blodprøve.

 

Slankekur: nytårsfortsættet over dem alle

Men NU er det slut. Jeg har fundet motivationen frem. Det hjalp ufattelig meget at årets første dag faldt på en mandag. Ny uge. Ny måned. Nyt år. Ingen undskyldninger.

Min slankekur har været planlagt længe og jeg brugte december til at forberede mig. Nej. Desværre ikke på den gode måde. Jeg lagde ikke kostplaner og skrev indkøbslister. Jeg spiste. Alt det jeg ikke måtte få så snart min slankekur gik i gang. Nachos. Chokolade. Og click-mix. Masser af click-mix.

Lidt “rigtig” forberedelse blev det dog til. For jeg havde besluttet mig for hvilken slankekur jeg ville benytte mig af denne gang. Og jeg har endda været på biblioteket og låne en bog om den.

 

Yoyo-vægt

Denne gang” skriver jeg. Ja for det er desværre ikke første gang at jeg har en anseelig mængde overflødige kilo jeg skal tabe. Hele mit voksenliv har jeg haft såkaldt yoyo-vægt og har to gange tidligere tabt mig omkring de 15-20 kg.

Begge gange har jeg gået hos vægtkonsulenterne. Jeg ved ikke om min succes har skyldtes at vægtkonsulenterne er verdens bedste slankekur. Men man må sige at det har en særdeles positiv effekt på motivationen at man skal på vægten hver uge. Det har i hvert fald helt klart været mere effektivt end de gange hvor jeg selv har forsøgt at tabe mig. Med LCHF. Kostomlægninger. Nul sukker-regler. You name it. I tried it.

 

Er vægkonsulenterne så ikke den perfekte slankekur?

Nej for vægtkonsulenterne har ikke længere fysiske hold og selvom jeg ved det virker så tror jeg ikke at det er det rigtige denne gang. Det er lidt besværligt når man som den eneste i en familie spiser efter vægtkonsulenterne. Johannes er også på kur. Han har faktisk været det i noget tid og også smidt nogle kilo. Men jeg er helt sikker på at vægtkonsulenterne ikke er noget for ham. Den er alt for striks og der er alt for mange ting som man skal bør spise som han ikke kan lide.

 

Hvilken slankekur skal det så være?

Sense! Valget er landet på sense. Det er nemt og overskueligt. Og man spiser helt almindelig mad sammen med resten af familien. Og skulle det ikke være argumentation nok så er mottoet i sig selv overbevisning nok: Sense – slank med fornuft. Tjek hjemmesiden hvis du vil vide mere om sense.

Jeg har været i gang i en uge og da jeg vejede mig i morges havde jeg tabt 2,4 kg. Erfaring siger mig at vægttabet altid er størst i starten. Især her den første uge hvor jeg sikkert har tabt en del væske. Og jeg har fået lækker mad. De første dage var jeg lidt sulten men nu sørger jeg for at spise ALT det jeg må og drikker masser af vand.

Slankekur eller kostomlægning
Sensekost

Se flere billeder af min lækre mad på min instagramprofil.

 

Refleksioner

Og ja jeg ved godt at det der virker er en kostomlægning for ellers står jeg her igen om 6-8 år. Alt for tyk. Ked af min størrelse og klar til at tage drastiske midler i brug. Hver gang jeg har tabt mig har jeg sagt til mig selv at jeg skal blive ved med at spise fornuftigt. Men langsomt vokser portionerne. Stille og roligt rykkes grænserne for hvor meget der er for meget og hvor ofte der indtages søde sager. Og vægten stiger støt og roligt.

Denne gang har det været nemt nok at undskylde det med en graviditet. Men jeg vejede også for meget før jeg blev gravid. Og eftersom jeg ikke har kunnet amme det væk. Ja så må jeg jo i gang med den sunde mad. Og motion ej at forglemme. Sommeren 2016 var jeg lige kommet op og løbe 10 km. Ikke hurtigt. Men alligevel 10 km løb. Flere gange om ugen. Så trådte jeg i en kultivator og blev syet i foden og så kom jeg bare aldrig i gang igen.

Men det skal jeg. Ikke lige nu. Men snart. Indtil da nyder jeg mine lange gåture i skoven og det er da også blevet til et par km sidste uge:

Slankekur med motion
Så mange km blev det til i uge 1

 

Motivationen

Liv er helt klart min største motivationsfaktor. Hun fortjener en sund mor der kan løbe og lege med hende og ikke er begrænset af sin vægt. En mor der ikke skammer sig når hun står i svømmehallens omklædningsrum eller leger på stranden. En glad, frisk og fit mor. Det lyder nok som om at jeg lader mig diktere at samfundets til tider helt forskruede skønhedsidealer. Og det gør jeg da nok også i en vis grad. Men jeg har det bare bedst når jeg ikke er overvægtig. Både fysisk og psykisk.

En anden motivationsfaktor er et billede fra sommeren 2013. Det er ikke engang fem år siden. Men mange, mange kilo siden. Dengang havde jeg tabt mig med vægtkonsulenterne. En kostomlægning der desværre endte med bare at være en slankekur.

Mit første delmål er 10 kg. Men der skal noget mere af. I hvert fald det dobbelte. Men jeg håber og tror på VED at jeg kan klare det. Så mon ikke jeg en dag kan komme til at se ud som dengang i 2013?

Målet for min slankekur
Så slank var jeg i 2013

9 kommentarer til “Jeg starter på mandag”

  1. Hvor er det et velskrevet og ærligt indlæg det her! Jeg kan nikke genkendende til rigtig meget af det, så det ramte mig- på den helt rigtige måde. Jeg har ikke besluttet mig for en kur, men har bare været rigtig godt motiveret de sidste par dage, truffet de rigtige valg. Så må vi se hvor længe det varer, den tid der er gået godt kommer i hvert fald ikke skidt igen. Så er det en hjælp at følge dig, det giver lige motivationen et ekstra skub 🙂

    1. Tak for de rosende ord. Og du har helt ret. De dage det er gået godt aldrig spildt. Og man skal ikke slå sig selv i hovedet hvis man “falder i”. Det er bare op på hesten igen. Man behøver ikke vente på en ny mandag 🙂

  2. Pingback: Herstedhøje var målet for dagens lange gåtur på en smuk vinterformiddag

  3. Pingback: blomkålstoast er lækre og sunde og nemme at lave

  4. Pingback: xfit hvad er det? Det fandt jeg ud af igår. Læs med hvis du er nysgerrig.

  5. Pingback: Madplan uge 19 - til kamp mod madspild. En flexitarisk madplan

  6. Pingback: Farvel til 2018 og velkommen 2019 - Mit Liv Med Liv

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen